Thursday, October 14, 2010

Konvensyen Guru-Guru Silat Sarawak 2010

Alhamdulillah dan syukur ke hadrat Allah S.W.T dan junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W kerana konvensyen yang telah dilaksanakan telah berjaya berlangsung dengan jayanya. Semoga ianya terus diadakan pada setiap tahun yang mendatang.

 

Tahniah juga saya ucapkan kepada setiap perguruan terutama 12 perguruan utama dan perguruan-perguruan  yang lain kerana dapat bersama dalam menjayakan konvensyen pada kali ini.

 

33603_436632498756_620358756_5233171_5280144_n-crop

Pencak Silat Melayu Asli (PSMA) Spring12 juga terlibat didalam persembahan pada Majlis tersebut dengan di pimpin oleh Guru Utama iaitu Hazemi Bin Bojeng atau Guru Emy.

Guru Muda Waris Cawangan pusat dan Guru Muda Pak Karim juga tidak ketinggalan kerana terlibat secara langsung pada Konvensyen kali ini.

M2U00239.MPG_000036640

Guru Muda Waris Kustadinata turut terlibat didalam Majlis pelancaran konvensyen. Beliau no 4 dari kiri.

KonvensyenSilat2KX-443

Guru Muda Karim telah diberi kepercayaan untuk membuka gelanggang pada hari tersebut. Persembahan yang baik dan mengikut adat istiadat PSMA Spring12.

Video persembahan pada hari tersebut boleh klik di sini

Technorati Tags: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Windows Live Tags: Konvensyen,Guru,Silat,Sarawak,Alhamdulillah,Allah,Nabi,Muhammad,Semoga,Tahniah,Pencak,Melayu,Asli,PSMA,Majlis,Utama,Hazemi,Bojeng,Muda,Waris,Cawangan,Karim,Kustadinata,Beliau,Persembahan,kerana,yang,telah,dengan,pada,setiap,juga,perguruan,kali,terlibat,didalam,tersebut
WordPress Tags: Konvensyen,Guru,Silat,Sarawak,Alhamdulillah,Allah,Nabi,Muhammad,Semoga,Tahniah,Pencak,Melayu,Asli,PSMA,Majlis,Utama,Hazemi,Bojeng,Muda,Waris,Cawangan,Karim,Kustadinata,Beliau,Persembahan,kerana,yang,telah,dengan,pada,setiap,juga,perguruan,kali,terlibat,didalam,tersebut
Blogger Labels: Konvensyen,Guru,Silat,Sarawak,Alhamdulillah,Allah,Nabi,Muhammad,Semoga,Tahniah,Pencak,Melayu,Asli,PSMA,Majlis,Utama,Hazemi,Bojeng,Muda,Waris,Cawangan,Karim,Kustadinata,Beliau,Persembahan,kerana,yang,telah,dengan,pada,setiap,juga,perguruan,kali,terlibat,didalam,tersebut

4 comments:

mohamad Shoox said...

assalamualaikum cikgu..

http://mohamadshoox.blogspot.com/2010/11/4th-convenion-of-sarawak-silat-silat.html

version kmk... hehe...wslm...

Cik Barista said...

salam...boleh kmk tauk,Rumpun Silat Sarawak ya persatuan yang terdiri dari smua perguruan silat sarawak ka?dan mun nak menghubungi pihak pengurusannya cmni owh?harap boleh respon...terima kasih...

awang soh said...

Syabas PSMA Spring12. Saya pernah diperkenalkan dengan persilatan ini pada 1986 (UPM Bintulu). Ketika itu kawan saya (asal Sarawak)telah mengajar beberapa jurus. Tahniah Sarawak Berbudi Tinggi.

cilired said...

@awang soh..
Terima kasih..